maandag 6 mei 2013

dag 1

Op plattelandsklassen!

Dag 1 : Op de boerderij...

Amai...wat een heerlijke maar super drukke dag... Onze voetjes en benen doen een beetje pijn van al dat bewegen! Maar het was zeker en vast de moeite waard!
Zodra we aangekomen waren op de Breugelhoeve gingen we onmiddellijk aan de slag... Kamers verkennen, koffers uitpakken en bedjes opmaken. Dit werd gevolgd door een leuke rondleiding van Benny doorheen het domein. Zo kregen de kids al de kriebels te pakken voor wat nog volgen ging en gaat.
Onze buikjes begonnen al wat te rammelen...etenstijd! Het menu schafte wortelenpuree met kippenchipolata voorafgegaan door tomatensoep met (kippen)balletjes en gevolgd door een smeuïge vanillepudding. Jammie jammie!
Na het eten sprongen we de fiets op richting het Broekxhof. Genieten! Zonnetje op onze snoet, wind in de haren en smileys op ons gezicht! Na zo een 7 kilometer gefietst te hebben kwamen we aan op de boerderij! Dit overtrof al onze verwachtingen... Zooooo veel dieren! We mochten konijnen knuffelen, poezen aaien, kippen voeren (zo tam dat ze op je arm kwamen zitten), geitjes brood laten eten uit onze handen en snoezelen met biggetjes. Over deze dieren hebben we tal van weetjes opgedaan! 
Na deze leuke uitstap konden we weer aan tafel. We smulden van zelfgemaakte smosjes... Krachten opdoen voor onze avondactiviteit.
Eerst heerlijk ravotten op de speeltuin en dan de benen strekken tijdens een 'langer dan verwachte' boerenwandeling. Geweldig amusant...en leerrijk! Toen was het hoog tijd om ons klaar te maken voor een goede nachtrust... Pyjama's aan , tanden poetsen, een zoentje van de juffen en oogjes toe... slaapwel en tot morgen!


Het boerenteam!




























































Geen opmerkingen:

Een reactie posten